Stockholm

Stockholm är en dynamisk metropol med respekt för sin historia och rötter i vikingatiden. Sedan 1200-talet har Stockholm varit centrum i det blivande riket Sverige. Här har uppror startats och slagits ner. Här har konstnärer och vetenskapsmän verkat. Här finns nutid och dåtid, äventyr och lugn. Och här finns väldigt mycket vatten och grönt. Faktum är att Stockholm är byggt på ungefär 15 öar och att här finns nästan femtio parker. Här finns minnen från medeltiden och ultramodern bebyggelse. Viktigast av allt: Här finns människorna! Välkommen till Abbas, Alfred Nobels, Astrid Lindgrens och Lisbeth Salanders stad.

Mälardrottningen

Mälardrottningen

Stockholm är ett underbart besöksmål oavsett årstid och intressen. Stadens mer än 800 år långa historia har lämnat avtryck i form av byggnader, parker och stadsplaner. Och självklart har alla vi som bott och verkat här, varit på besök eller genomresa gjort störst avtryck. Allt har bidragit till att göra Stockholm till vad hon är idag: En vänlig, hållbar stad där alla är välkomna. Besök oss du med. Du lär inte bli besviken och du lär komma tillbaks..

vildmarken

Vildmarken

Storstaden på landet med vattnet och vildmarken inpå knuten. Våga tänka nytt och ge dig in på okända vägar utanför stadens tullar. Stockholm är en världsunik stad på många sätt, men ett av de mest unika är vattnet och vildmarken som finns överallt. Inte bara i närheten utan i själva stan. Häng med på en tur till skärgården, vildmarken eller helt enkelt ut på landet. En kombination av äventyr och lugn till fots, i båt, bil eller kajak. Aktivitetsgraden bestämmer du.

Djurgården

Djurgården är en av Stockholms 50-talet parker och en oas både gammal och ung, för den som vill roa sig i högt tempo och den som vill ägna sig åt kultur eller flanera i grönskan nära havet.. Här finns Wasaskeppet och Skansen, med byggnader, djur och människor från hela Sverige.Här finns nöjesparken Gröna Lund, Astrid Lindgrens Junibacken med figurererna från böckerna och filmerna. Här finns Spritmuseet med allt om vår nationaldryck, ABBAmuseet och mycket, mycket mer.

Läs mer…

Läs mer och boka direkt på Tours by Locals eller kontakta oss här.