Södermanland och Södertörn

Södermanland är landskapet söder om Stockholm. Det sträcker sig från Mälaren i norr till Bråviken i Söder. Från Östersjön i öster till sjön Hjälmaren och Bergslagen i väster. Här har människor bott och verkat sedan inlandsisen drog sig tillbaka för 10 000 år sedan. Här finns metropoler, småstäder och natur. Här finns skärgård, berg, urskogar och skärgård. Här finns historia och nutid, äventyr och lugn. Här finns allt!

Södertälje

Södertälje med rötterna i vikingatiden ligger vackert mellan Mälaren och Östersjön och här finns mycket att se och göra. Torekällberget (ett litet Skansen), Vetenskapsnöjescentret Tom Tits experiment, Scaniamuseet och en av världens äldsta ångbåtar i drift S/S Ejdern.
https://destinationsodertalje.se/

Sörmland

I Sörmland har människor bott sedan stenåldern, och här finns faktiskt allt. Här finns vildmark, jordbruksbygd, skärgård och charmiga småstäder. Här finns slott och säterier, äventyr och avkoppling. Historia, nutid och framtid. Och allt är nära!

Södertörn

Södertörn är Sveriges tredje största ö. En del av Stockholm ligger faktiskt på Södertörn och här finns både kultur, historia och saker att se och göra.Naturen är fantastisk! Här finns fakktiskt hela Sveriges natur representerad. Allt inom räckhåll från huvudstaden. Ett perfekt mål för en dagsutflykt, eller två.

Läs mer och boka direkt på Tours by Locals eller kontakta oss här.